ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Welt: Νέα τακτική από τους δανειστές - Τρίτο πακέτο με στόχους για την Ελλάδα αντί για μέτρα

12:51 - 25 Φεβ 2014 | Οικονομία
Die Welt: Νέα τακτική από τους δανειστές - Τρίτο πακέτο με στόχους για την Ελλάδα αντί για μέτρα
Σύμφωνα με την Die Welt, σε περίπτωση τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, οι διεθνείς πιστωτές δεν θα ορίζουν τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα, αλλά θα θέτουν στόχους.

Η Γερμανία θεωρεί ότι τα μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν από μεγάλους στόχους πολιτικής, τους οποίους θα επιλέξει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, δίνοντάς της έτσι μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνεται, η κυβέρνηση Μέρκελ εξετάζει μία διαφορετική προσέγγιση και να μην επιλέγουν οι πιστωτές ποιες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να υλοποιεί η Αθήνα, σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν από τη διαδικασία που έχει να κάνει με τις εμπειρίες του ΔΝΤ στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει πως αντί να δίνεται λίστα με 100 μέτρα που πρέπει να ληφθούν, οι πιστωτές θα δίνουν στην ελληνική κυβέρνηση 20 στόχους που θα πρέπει να επιτύχουν. Έτσι η Αθήνα θα μπορεί να αποφασίζει από μόνη της ποια μέτρα θα λάβει για να πετύχει τους στόχους.

Επιπλέον, η Die Welt αναφέρει πως εκτός από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι άλλοι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν μιλούν για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 25 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.