ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

35 νέοι επιχειρηματίες μπαίνουν στο «παιχνίδι» της οικονομικής διπλωματίας

01:22 - 28 Φεβ 2014 | Οικονομία
35 νέοι επιχειρηματίες μπαίνουν στο «παιχνίδι» της οικονομικής διπλωματίας
Μήνυμα στήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών έστειλε σήμερα ο γ.γ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, σε συνάντηση που είχε με 35 νέους επιχειρηματίες με θέμα την παραγωγική οικονομική διπλωματία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες στις αποστολές που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία στο εξωτερικό.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργική επανεκκίνηση της χώρας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Σας θέλω μαζί μας στα διεθνή φόρα και τις b2b επιχειρηματικές συναντήσεις που διοργανώνουμε ανά τον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος παρουσιάζοντας σειρά πρωτοβουλιών στο Υπουργείο Εξωτερικών που στοχεύουν στην μετατροπή των Ελληνικών Πρεσβειών σε οικονομικά selling points και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

diplomat280214

Εκπρόσωποι των Google, Altervision A.E. & ΕΤΑΜ Α.Ε, Hellenic Award, Fereikow –Helix, Trip2Taste, Fava, Thisially-Doiteco project, Evyp, People for Βusiness, Close the Loop, Collections Helleniques, Philippakis art, Poseadon, PlusΕnergy lab, Boroume, SociaLab, Algean group, Gommyr Power Networks, Simply Burger, Obrela, Euractiv, Stella Mare, ΙforU, Cremer Law μεταξύ άλλων παρουσίασαν από την πλευρά τους τα δικά τους επιχειρηματικά πλάνα με έμφαση στον πολιτισμό, τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία, την ενέργεια, την υψηλή τεχνολογία και τη Ναυτιλία.

 

«Το κράτος πρέπει να περιορίσει τα εμπόδια και να ανοίξει πόρτες στο εξωτερικό», σημείωσε ο κ. Μίχαλος μετά το τέλος της συνάντησης, ανακοινώνοντας την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού ενημέρωσης και υποστήριξης εξωστρεφών επιχειρηματιών στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών. «Οι συμμετέχοντες εδώ, νέοι επιχειρηματίες, συμβολίζουν την Ελλάδα που ελπίζει, καινοτομεί και νικάει», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.