ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παφ και... τάληρο: Το διάλειμμα για τσιγάρο κοστίζει πολλά δισ. στους εργοδότες

14:40 - 05 Μαρ 2014 | Οικονομία
Παφ και... τάληρο: Το διάλειμμα για τσιγάρο κοστίζει πολλά δισ. στους εργοδότες
Τα διαλείμματα για τσιγάρο που κάνουν οι εργαζόμενοι μπορεί να κοστίζει περισσότερο από ό, τι οι εργοδότες πιστεύουν, με τις βρετανικές επιχειρήσεις να χάνουν περίπου 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ο μέσος Βρετανός καπνιστής κάνει τέσσερα διαλείμματα για κάπνισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας εργασίας, διάρκειας περίπου 10 λεπτών το καθένα, και παίρνει και μια μέρα περισσότερη σε αναρρωτική άδεια το χρόνο από τους μη καπνιστές, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR).

 

«Αυτό αντιστοιχεί σε 136 ώρες απώλειας παραγωγικού χρόνου κάθε χρόνο για το μέσο καπνιστή και κοστίζει στη μέση επιχείρηση 1.522 στερλίνες (περίπου 2.537 δολάρια) σε μη παραγωγικούς μισθούς», σημειώνει το CEBR. Οι καπνιστές αποτελούν περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της Βρετανίας.

Το επιπλέον κόστος ενός υπαλλήλου που καπνίζει μπορεί να είναι υψηλότερο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνα του περασμένου έτους, εκτιμάται ότι οι εργοδότες «χρεώθηκαν» επιπλέον 3.077 δολάρια το χρόνο για κάθε καπνιστή.

 

Επιπλέον, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης για τους καπνιστές ήταν περίπου 2.056 δολάρια το χρόνο υψηλότερο σε σύγκριση με τους μη καπνιστές. Περίπου 19,1% των εργαζομένων στις ΗΠΑ καπνίζουν .

Το κάπνισμα δεν κάνει καλό και στους εργαζόμενους επίσης ενώ οι καπνιστές κερδίζουν μόνο περίπου το 80% των χρημάτων που κερδίζουν οι μη καπνιστές , σύμφωνα με έκθεση της Federal Reserve Bank της Ατλάντα.


Η έκθεση αποδίδει το 60% του μισθολογικού χάσματος μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών σε δημογραφικές διαφορές. Οι καπνιστές τείνουν να είναι λιγότερο μορφωμένοι από τους μη καπνιστές, για παράδειγμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 05 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.