ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δάνεια με εγγύηση δημοσίου για την Ζάκυνθο

17:14 - 30 Οκτ 2006 | Οικονομία
Την παροχή εγγύησης του Δημοσίου για τη χορήγηση δανείων με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό του προηγούμενου Απριλίου στη Ζάκυνθο, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας.

Σύμφωνα με την απόφαση παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τις πιστωτικές διευκολύνσεις προς αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς, που σημειώθηκαν τον Απρίλιο του 2006 στο Νομό Ζακύνθου.

Η δωρεάν κρατική αρωγή βάσει της απόφασης ορίζεται στο 1/3 της Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή ή αυτοστέγαση ή επισκευή για μία μόνο ιδιοκτησία, δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων.

Η συνολική διάρκεια των δανείων ανακατασκευής ή αυτοστέγασης ή επισκευής ορίζεται σε 15 χρόνια ενώ η συνολική διάρκεια επισκευής διατηρητέων ή παραδοσιακών κτιρίων ορίζεται σε 25 χρόνια. Η εξόφληση των δανείων θα πραγματοποιηθεί σε εξαμηνιαίες ή ετήσιες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα καταβληθεί 24 μήνες μετά την υπογραφή της δανειστικής σύμβασης.

Από τις διατάξεις της απόφασης προβλέπεται ότι θα προκληθεί δαπάνη η οποία σε περίπτωση πιθανής κατάπτωσης της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για όλα τα δάνεια που θα χορηγηθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα ανέλθει σε 4,4 εκατομμύρια ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.