ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Προθεσμία στην Αθήνα έως το τέλος της εβδομάδας για το deal με την τρόικα

17:33 - 10 Μαρ 2014 | Οικονομία
Eurogroup: Προθεσμία στην Αθήνα έως το τέλος της εβδομάδας για το deal με την τρόικα
Προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έδωσε το Γιουρογκρούπ στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κατά τη συζήτηση στο Γιουρογκρούπ ασκήθηκε κριτική για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αναγνωρίστηκε η πρόοδος στα δημοσιονομικά ζητήματα.

Εν τω μεταξύ, σε επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν, ελπίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δηλώσεις του, την ώρα που προσερχόταν στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. 

 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Είναι σημαντικό για όλους μας και ειδικότερα για την Ελλάδα να υπάρξει συμφωνία. Ας ελπίσουμε ότι η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστούν στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας πολύ σύντομα». Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα έχουν ξεπεράσεις τους επτά μήνες.

daisel100314

Τελευταία τροποποίηση στις 01:41 - 11 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.