ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιο Οικονομικό Ημερολόγιο (11/03/14)

14:41 - 11 Μαρ 2014 | Οικονομία
GLOBALMARKETS : Παρά την συνεχιζόμενη νευρικότητα στην Ουκρανία , το ευρώ παρέμεινε σταθερό στις ευρωπαϊκές αγορές,την Τρίτη, υποστηριζόμενο από την επικρατούσα άποψη της αγοράς ότι η ΕΚΤ δεν προτίθεται να λάβει περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της στο εγγύς μέλλον . Σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς , η BoJ διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της σήμερα και δεν έδωσε καμία ένδειξη για πρόσθετα νομισματικά μέτρα στο μέλλον . Τούτου λεχθέντος , η αγορά εστίασε στα απογοητευτικά ιαπωνικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σήμερα , σπρώχνοντας το γιεν χαμηλότερα .

ΕΛΛΆΔΑ : Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της 10η του Μάρτη του Eurogroup , ο Πρόεδρος Jeroen Dijsselbloem είπε ότι , αν και σημειώθηκε κάποια πρόοδος από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, πριν από δύο εβδομάδες, περαιτέρω εργασία εξακολουθεί να είναι απαραίτητη σε πολλά μέτωπα πριν εξετάσει την ολοκλήρωση του τρέχοντος ( 4ου) προγράμματος . Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ , στην Ελλάδα ο εναρμονισμένος ρυθμός πληθωρισμού τιμών καταναλωτή ( ΕνΔΤΚ) με αυτόν της ΕΕ υποχώρησε στο 0,9 % σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο , έναν πιο αργό ρυθμό μείωσης σε σύγκριση με το 1,4 % σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα , παραμένοντας όμως κάτω από το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ για 32ο συνεχή μήνα .

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΕΡΒΙΑ : Το φάσμα του EUR / RSD παραμένει μετά από νέα παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας στις αγορές συναλλάγματος .

ΡΟΥΜΑΝΙΑ : Η Fitch επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρουμανίας σε BBB - , με σταθερή προοπτική .

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Μετά την ισχυρή απόδοση της περασμένης εβδομάδας , η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά μειώθηκε ελαφρώς τη Δευτέρα .

CESEE Αγορές: Οι αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές σε γενικές γραμμές έπεσαν τη Δευτέρα , τα κρατικά ομόλογα αποδυναμωθήκαν  αναθερμαίνοντας  τις ανησυχίες της παγκόσμιας ανάπτυξης μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις εξαγωγές από την Κίνα , τα οποία ενίσχυσαν τις προσδοκίες για περαιτέρω σταδιακή μείωση QE της Fed και της  συνεχιζόμενης γεωπολιτικής νευρικότητας στην Ουκρανία . ενώ τα νομίσματα CESEE άλλαξαν ελάχιστα χθες στον απόηχο του sell - off της Παρασκευής.

Πηγή: Eurobank

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.