ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάψευση Χατζηδάκη στην Task Force: 824 εκατ. οι εκταμιεύσεις από προγράμματα κι όχι 300 εκατ. ευρώ

22:45 - 11 Μαρ 2014 | Οικονομία
Διάψευση Χατζηδάκη στην Task Force: 824 εκατ. οι εκταμιεύσεις από προγράμματα κι όχι 300 εκατ. ευρώ
"Αδειάζει" την Task Force το υπουργείο Ανάπτυξης σε σχέση με τα στοιχεία για τη ρευστότητα που έδωσε την Τρίτη. «Η έκθεση της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα που ανακοινώθηκε, περιλαμβάνει στοιχεία που οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα ως προς την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Δράσης της Ε.Ε. δημοσιοποίησε σειρά στοιχείων για τις εκταμιεύσεις των δημόσιων πόρων της ΕΕ, βάσει των οποίων τεκμαίρεται ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χορηγεί συνολικά δάνεια σε τράπεζες ύψους έως 1,44 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εκταμιευτεί. Μάλιστα η Ομάδα Κρούσης σημειώνει ότι ο τομέας της ρευστότητας θα πρέπει να τύχει του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης.

anaptix110314

Με αφορμή αυτό με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης διασαφηνίζεται ότι οι διαθέσιμοι πόροι (με τη μορφή δανείων, επιχορηγήσεων και εγγυήσεων) φτάνουν τα 3,18 δισ. ευρώ από διάφορα ταμεία στην οικονομία και τις επιχειρήσεις οι εκταμιεύσεις είναι μόλις 252 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 145 εκατ. ευρώ το διάστημα Οκτώβριος 2013 – Ιανουάριος 2014

 

«Για την αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα αναλυτικό πίνακα με την πορεία υλοποίησης των επιμέρους προγραμμάτων. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στο τέλος Ιανουαρίου τα εγκεκριμένα δάνεια διαμορφώθηκαν σε 1,257 δις ευρώ, τα συμβασιοποιημένα σε 1,02 δις και οι εκταμιεύσεις σε 824 εκατ. Ευρώ» αναφέρει σχετικά το ΥΠΑΝ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.