ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ζητά η Unicredit

13:32 - 27 Μαρ 2014 | Οικονομία
Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ζητά η Unicredit
Η ιταλική τράπεζα θεωρεί πως οι χώρες της περιφέρειας βρίσκονται κατά μέσο όρο 5 βαθμίδες χαμηλότερα από ό,τι επιτάσσουν τα οικονομικά τους στοιχεία.

Μέχρι και 5 μονάδες ζητά η UniCredit να αναβαθμιστεί η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, όπως και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. 

Κρίνει πως οι σχετικές αξιολογήσεις που αφορούν στις χώρες της Ευρώπης είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα αποδίδει το γεγονός στους παραδοσιακούς οίκους αξιολόγησης, Moody’s, Standard & Poor’s και Fitch, οι οποίοι με τη σειρά τους υποτιμούν τα οικονομικά δεδομένα αυτών των χωρών.

 

Σχετικά, τώρα, με την ευρωπαϊκή οικονομία, η ιταλική τράπεζα κάνει λόγο για συνεχή βελτίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014, επισημαίνοντας πως η οικονομία θα βρίσκεται σε βιώσιμο στάδιο ανάκαμψης και η ρευστότητα στις προηγμένες οικονομίες θα παραμείνει άφθονη.

 

Η UniCredit προβλέπει πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί το 2014 στο +1,5% έναντι ύφεσης -0,4% το 2013, αλλά προειδοποιεί πως η πρόοδος θα έρθει σταδιακά ενώ θα σημειωθούν αξιοσημείωτες ανισότητες μεταξύ των κρατών- μελών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 27 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.