ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda (Βloomberg): 2,5 δισ. ευρώ θα πέσουν στο Ελληνικό τα πρώτα πέντε χρόνια

15:42 - 27 Μαρ 2014 | Οικονομία
Lamda (Βloomberg): 2,5 δισ. ευρώ θα πέσουν στο Ελληνικό τα πρώτα πέντε χρόνια
«Ένα τεράστιο κομμάτι της αστικής γης, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί για περισσότερα από 10 χρόνια, θα γίνει τώρα μια πηγή ανάπτυξης για την Αθήνα» δήλωσε ο Ιωάννης Εμίρης, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg.

«Το όφελος για την Ελλάδα δεν είναι μόνο τα χρήματα από την πώληση του παλαιού χώρου του αεροδρομίου, αλλά το τεράστιο πάρκο τουλάχιστον 200 στρεμμάτων και οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν», όπως πρόσθεσε

 

«Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής, ανέρχεται σε 8 δισ. ευρώ, πόσο το οποίο αυξάνεται σε 11 δισ. ευρώ αν προσθέσουμε και τα καταστήματα λιανικής πώλησης και τα ξενοδοχεία που θα κατασκευαστούν στην περιοχή», δήλωσε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development. «Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στα πρώτα πέντε έτη του έργου και θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ η προθεσμία για την πολιτεία να παρέχει όλες τις σχετικές άδειες είναι δύο χρόνια».

 

«Μόνο 250 από τα 600 στρέμματα της περιοχής θα πρέπει αναπτυχθούν για εμπορική χρήση, ενώ τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από ένα μητροπολιτικό πάρκο, σχολεία, δρόμους και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Με αυτή την έννοια, πληρώνουμε ουσιαστικά 850 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, που είναι το διπλάσιο της τιμής της γης στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε στο Bloomberg o Aθανασίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.