ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόϊμπλε: "Βγαίνετε από την ύφεση..."

19:29 - 01 Απρ 2014 | Οικονομία
Σόϊμπλε: "Βγαίνετε από την ύφεση..."
Για ανάκαμψη της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση. Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ωστόσο υπογράμμισε ότι λιτότητα και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες. "Βγαίνετε από την ύφεση, η οικονομία ανακάμπτει", επισήμανε ο γερμανός υπουργός, αναφέροντας ότι τα περυσινά στοιχεία από τον τουρισμό ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Ειδικότερα, ο κ. Σόϊμπλε, προέβη σε διευκρινίσεις για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε, βάσει του συνόλου του χρέους και εκτείνεται έως το τέλος του 2014. Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα και «θα αποφασίσουμε, αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Αυτή ήταν η προηγούμενη απόφαση, τώρα περιμένουμε τα στοιχεία», προσθέτοντας, ωστόσο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πορεία.

 

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, όμως ότι κανένας στη Γερμανία ούτε ο υπουργός Οικονομικών δεν ευθύνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι μία Ένωση είναι επιτυχημένη, όταν βοηθά τον πιο αδύνατο. «Δεν θα αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στα δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:04 - 01 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.