ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: "Το come back της Ελλάδας- Πιθανή η έξοδος στις αγοράς στο πρώτο εξάμηνο του έτους"

00:34 - 03 Απρ 2014 | Οικονομία
Σαμαράς: "Το come back της Ελλάδας- Πιθανή η έξοδος στις αγοράς στο πρώτο εξάμηνο του έτους"
Στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, λέγοντας ότι η χρονική στιγμή θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές, αλλά ο ίδιος δεν αποκλείει την πιθανότητα "να βγούμε στις αγορές πολύ νωρίς, ίσως και στο πρώτο μισό του 2014".

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα άφησε τα χειρότερα πίσω της και εξετάζει πλέον την έκδοση ομολόγου μέσα στους προσεχείς τρεις μήνες.
"Η Ελλάδα επέστρεψε", ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού. "Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας στην περιοχή. Ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από τη χώρα μας", είπε χαρακτηριστικά.

he030414

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το Reuters, βλέπει τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης και κάνει λόγο για start up εταιρείες που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους νέους. "Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της ανοδικής καμπύλης", σημείωσε. "Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ", συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

 

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπως το ρεκόρ που καταγράφεται στην ανεργία και στα ζητήματα ρευστότητας, η Ελλάδα τόνισε έχει γυρίσει σελίδα στην κρίση. "Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει επίσης αλλάξει. Επικρατεί μια νέα ψυχολογία, πρόκειται για μια καινούργια αίσθηση στη χώρα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:43 - 03 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.