ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πασχαλινός μποναμάς η δόση των 6,3 δις €

00:25 - 04 Απρ 2014 | Οικονομία
Πασχαλινός μποναμάς η δόση των 6,3 δις €
Στις 24 Απριλίου, σε ειδική συνεδρίαση του EuroWorking Group, μεταξύ των βοηθών υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 6,3δις.€, προς την Ελλάδα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι τότε, θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των εκθέσεων από την τρόικα, ενώ θα έχει δοθεί και η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης από τα Κοινοβούλια των χωρών, όπου υπάρχει σχετική απαίτηση.

Σημειώνεται ότι το EuroWorking Group είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει στις 17 Απριλίου, ωστόσο λόγω των εορταστικών ημερών η κρίσιμη για την Ελλάδα ημερομηνία μετατέθηκε μια εβδομάδα αργότερα. Παρά όμως τη μικρή παράταση, οι ταμειακές ανάγκες καλύπτονται επαρκώς, καθώς οι λήξεις ομολόγων ύψους 9,5 δις ευρώ είναι στα τέλη Μαΐου.

d040414

Πάντως, στελέχη του υπουργείου οικονομικών θεωρούν ότι δε θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, έστω κι αν ακόμα η τρόικα δεν έχει αναγνώσει ακόμα τη λεπτομερή μετάφραση του πολυνομοσχεδίου, καθώς όπως επισημαίνουν, το προαπαιτούμενο, που ήταν η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έχει ικανοποιηθεί από την περασμένη Κυριακή. Ακόμη και το γεγονός, πάντως, ότι ορισμένες διατάξεις- όπως το γάλα που έχει ήδη αναφέρει το "R"- δεν είναι σε απόλυτη αντιστοιχία με τη συμφωνία με την τρόικα, αυτό δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.

 

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες υποδόσεις (1δις€ τον Ιούνιο και ακόμη 1δις€ τον Ιούλιο), αυτές συνδέονται με συνολικά 12 προαπαιτούμενα, τα οποία κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα εκπλήρωθούν. Βέβαια το όλο θέμα έχει να κάνει με τις συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, που σήμερα δεν παρουσιάζονται και τόσο ευοίωνες...

 

Γ.Α.

do040414

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.