ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Επιβεβαιώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στο ΒΒΒ- με σταθερό outlook.

10:04 - 04 Απρ 2014 | Οικονομία
Fitch: Επιβεβαιώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στο ΒΒΒ- με σταθερό outlook.
Η Fitch υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας στην Τουρκία, με αφορμή τις ενδείξεις πως αρχίζει να μετριάζεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών κι επικαλούμενη τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης του εγχώριου δανεισμού.

Την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στο επίπεδο «ΒΒΒ-» επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές της (outlook). 

Ο διεθνής οίκος μίλησε για ανάπτυξη 2,5% για το 2014 σε σχέση με το προηγούμενο 3,2%, βλέποντας στο μέλλον το 2015 το ποσοστό να κινείται στο 3,2% από 3,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

 

Από τη μεριά της, η Τουρκία προσβλέπει σε μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας της κατά 5%, κάτι που η κεντρική τράπεζα της χώρας περιμένει πως θα καταφέρει μέχρι τα μέσα του 2015, μετά τις αστοχίες του 2012 και του 2013.

 

Αναφορικά με τη γενικότερη εικόνα της τουρκικής οικονομίας, η Fitch τη βρίσκει ακόμα ιδιαιτέρως ευμετάβλητη ενώ εκτιμά πως η συνοχή και προβλεψιμότητα της μακροοικονομικής πολιτικής της χώρας θα είναι πιο αδύναμη συγκριτικά με άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.