ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Ποτέ ξανά κούρεμα

16:55 - 06 Απρ 2014 | Οικονομία
«Τρίτο πακέτο; Ίσως. Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων. Πιθανότατα.Κούρεμα; Ποτέ ξανά.» τονίζει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας παραδέχεται ότι ίσως η χώρα του «δεν προσπάθησε να δείξει τη συμπάθειά του προς τον ελληνικό λαό από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα».

Τέλος, λίγες μέρες πριν από την άφιξη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, υποσχέθηκε ότι η γερμανική ηγεσία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες» τονίζει ο κ.Σόιμπλε.

Και στην ερώτηση για αναδιάρθρωση και κούρεμα μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής και μείωσης επιτοκίων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφού ξεκαθαρίζει ότι απεχθάνεται τον όρο «κούρεμα» λέει: «'Ολοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα σ΄αυτήν την πορεία. Η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο όταν είναι όλοι δυνατοί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.