ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κυριότερες διεθνείς οικονομικές εξελίξεις (14/04/14)

13:41 - 14 Απρ 2014 | Οικονομία
GLOBAL MARKETS : Παρακολουθώντας τις απώλειες στην Wall Street την Παρασκευή, και υπό την πίεση από τις αυξημένες πολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια ξεκίνησαν την εβδομάδα σε αρνητικό τόνο . Αλλού , το ευρώ έδωσε πίσω κάποια από τα πρόσφατα κέρδη του μετά τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ Mario Draghi κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι « η περαιτέρω ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα απαιτήσει περαιτέρω κίνητρα " .

Ελλάδα : Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα , την Παρασκευή , η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα αρχίσει μετά τις επιβεβαιώσεις της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα 2013 της γενικής κυβέρνησης (αναμένεται στις 23 Απριλίου ) . Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης . Στο μέτωπο των δεδομένων , τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ έδειξαν ότι οι τραπεζικές πιστώσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα και τα νοικοκυριά ( με εξαίρεση την Τράπεζα της Ελλάδας) συρρικνώθηκαν τον Μαρτίου για το 33ο συνεχόμενο μήνα .

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΕΡΒΙΑ : Οι πληθωριστικές πιέσεις υποχώρησαν περαιτέρω το Μάρτιο , με ετήσιο ΔΤΚ να φτάνουν σε 2,3 % έναντι 2,6 % το Φεβρουάριο .

ΡΟΥΜΑΝΙΑ : Το Υπουργείο Οικονομικών βγαίνει στην αγορά ομολόγων RON 500 εκατ. (5 έτη, Ιουν 2019), τη Δευτέρα . Η μέση αποδεκτή απόδοση αναμένεται να έρθει σε περίπου 4,50 έως 60 % .

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Το εμπορικό ισοζύγιο της Βουλγαρίας βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο , με το αντίστοιχο έλλειμμα των BGN 231 εκατ. σε ετήσια βάση σε BGN 584.4mn χάρη στην πτώση των εισαγωγών .

CESEE Αγορές: Οι αναδυόμενες αγορές μετοχών έχασαν μέρος των πρόσφατων κερδών τους την Παρασκευή , σύροντας τις παγκόσμιες μετοχές χαμηλότερα .

ΠηγήQ Eurobank

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.