ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Όχι σε τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα" λένε οι Ευρωσκεπτικιστές της Γερμανίας

11:16 - 23 Απρ 2014 | Οικονομία
"Όχι σε τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα" λένε οι Ευρωσκεπτικιστές της Γερμανίας
Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, το κόμμα AfD της Γερμανίας συλλέγει υπογραφές για να μη δοθεί τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα.- Στο πλαίσιο ψηφοθηρίας η κίνηση.- Μικρός ο αριθμός των 34.800 υπογραφών παραδέχονται οι ίδιοι.

 

Περίπου 34.800 υπογραφές συνέλεξε από ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που δεν επιθυμεί να δωθεί τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα. Ενόψει Ευρωεκλογών, το AfD θεωρείται πως προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση, προκειμένου να μαζέψει ψήφους, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά την περίπτωση της Ελλάδας για να ενισχύσει την προεκλογική του εκστρατεία. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Κρίστιαν Λυτ, η συλλογή υπογραφών άρχισε το περασμένο φθινόπωρο και δεν αναμένεται να συνεχιστεί μετά τις ευρωεκλογές, εκτός απροόπτου, ενώ οι υπογραφές θα δοθούν στη γραμματεία της αρμόδιας Επιτροπής Αναφορών του γερμανικού κοινοβουλίου.

Ωστόσο, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι μέσω του Λυτ, ο αριθμός των υπογραφών είναι σχετικά μικρός.

Τις υπογραφές θα παραδώσει ο πρόεδρος του κόμματος Μπερντ Λούκε

"Βαρέλι χωρίς πάτο η Ελλάδα", υποστηρίζει η AfD

Τα αιτήματα που διατυπώνονται προς τη Βουλή σε σχετική επιστολή που συνοδεύει τον κατάλογο με τις υπογραφές είναι η απόρριψη νέων δανείων με χρήματα φορολογουμένων, να μην παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων, αλλά ούτε να διαγραφούν τα ελληνικά χρέη. Επίσης, το κόμμα ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις μελέτες και τις έρευνες που αφορούν στην έξοδο της Ελλάδας ή και άλλων χωρών από τη ζώνη του ευρώ. Το επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι παρά τη βοήθεια 110 δις ευρώ το 2010, άλλων 130 δις ευρώ το 2012 με προσθήκη άλλων 47 δις ευρώ τον ίδιο χρόνο και κούρεμα ύψους 100 δις ευρώ, το χρέος της Ελλάδας σήμερα είναι υψηλότερο από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Επιπλέον, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν συρρικνώθηκε δραματικά και η ανεργία ανέβηκε στο 27% με τη νεανική να φθάνει στο 57%.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς με καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα και το γερμανό φορολογούμενο και με αναπόφευκτο ένα δεύτερο κούρεμα» αναφέρεται στο κείμενο. «Σε αυτήν την κατάσταση τυχόν τρίτο πακέτο στήριξης δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από κατασπατάληση χρημάτων φορολογουμένων».
Το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγει το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία στην επιστολή, είναι ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο και ότι έχει έρθει η ώρα της εναντίωσης στην αποτυχημένη πολιτική διάσωσης και στην απώλεια κι άλλων χαμένων χρημάτων.

Οχι σε τρίτο πακέτο διάσωσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.