ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις (25/04/14)

13:11 - 25 Απρ 2014 | Οικονομία
GLOBALMARKETS : Η πλειοψηφία των ασιατικών χρηματιστηρίων έκλεισε χαμηλότερα σήμερα, εν μέσω κλιμάκωσης των πολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας . Στις αγορές συναλλάγματος , το γιεν (JPY) ήταν πιο σταθερο στις ευρωπαϊκές αγορές , ευνοείται από την αυξημένη αγωνία για την επικρατούσα γεωπολιτική κατάσταση και την άποψη της αγοράς ότι η BoJ είναι απίθανο να υιοθετήσει επιπλέον χαλάρωση των μέτρων της νομισματικής πολιτικής της, οποτεδήποτε σύντομα .

ΕΛΛΑΔΑ : Η Ευρωομάδα Εργασίας ( EWG) ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, την εκταμίευση της πρώτης δόσης του EFSF - από τις τρεις Δόσεις προς την Ελλάδα , ύψους € 6,3 δις ευρώ . Την  έγκριση ακολούθησε ένα δελτίο τύπου της Eurostat νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος ( ΔΥΕ ) , η οποία επιβεβαίωσε ότι για το 2013 το σύνολο των λογαριασμών της γενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα δημιουργείται ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. € ( ή 1,9 % του ΑΕΠ ), μετά την αφαίρεση ύψους € 19,3 δισεκατομμύρια ευρώ κρατική στήριξη  για τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα .

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΕΡΒΙΑ : Σύμφωνα με τις προσδοκίες , ο Aleksandar Vucic διορίζεται επισήμως από τον Πρόεδρο της Σερβίας για τη θέση του πρωθυπουργού .

ΡΟΥΜΑΝΙΑ : τα επταετή ομόλογα  ( Ιούνιος 2021 ) που βγήκαν σε δημοπρασία βρίσκουν ισχυρή ζήτηση .

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Οι τιμές των κατοικιών παρέμειναν σταθερές σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2014 .

Αγορές CESEE : Οι αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές άνοιξαν σε γενικές γραμμές χαμηλότερα την Παρασκευή , έτοιμες να καταγράψουν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απώλειες και τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τις αρχές Μαρτίου, λόγω της  κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας , καθώς και λόγω των  ασθενέστερων μετοχών τεχνολογίας .

Πηγή: Eurobank

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.