ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nomura: Αλλαγή τακτικής και στήριξη των ελληνικών τραπεζών

14:07 - 28 Απρ 2014 | Οικονομία
Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί η Nomura σε ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες και πλέον δηλώνει απόλυτα αισιόδοξη (bullish), αναβαθμίζοντας τις τιμές στόχους των μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Οπως τονίζει η Nomura, λόγω των σημαντικότατων εξελίξεων στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, αποφάσισε να τον επανεξετάσει, αλλάζοντας εντελώς την επιφυλακτική της στάση. Η ιαπωνική χρηματιστηριακή εταιρεία εξηγεί ότι η προηγούμενη πιο «μαζεμένη» της στάση απέναντι στις ελληνικές τράπεζες είχε να κάνει με έναν αριθμό παραγόντων.

 

Αυτοί αφορούσαν το αβέβαιο αποτελέσματα των stress tests του Φεβρουαρίου, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε κεφαλαιακή τρύπα ύψους 20 δισ. ευρώ, τις «πιέσεις» στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καθώς και τις αδύναμες προοπτικές της οικονομίας .

 

Πλέον, όπως τονίζει, η ταχύτατη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η βελτίωση της ορατότητας σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών μετά την αξιολόγηση της BlackRock, η σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, στρώνουν έναν απόλυτα αισιόδοξο δρόμο για τις ελληνικές τράπεζες.

Αν και σημειώνει ότι τα stress tests της ΕΚΤ το Σεπτέμβριο πιθανόν να δείξουν ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται και άλλα κεφάλαια, ωστόσο εκτιμά ότι θα καλυφθούν από την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση τους η οποία είναι σε εξέλιξη.

 

Ετσι η Nomura αναβαθμίζει τη σύστασή της για την Alpha Bank σε «buy» από «reduce» και δίνει τιμή-στόχο τα 0,75 ευρώ από 0,23 ευρώ πριν, και επίσης αναβαθμίζει τη σύστασή της για την Eurobank σε «neutral» από «reduce» και δίνει τιμή-στόχο τα 0,40 ευρώ από 0,30 ευρώ πριν.

 

Επίσης, διατηρεί τη σύσταση «reduce» για την Εθνική και δίνει τιμή-στόχο τα 3,10 ευρώ από 2,60 ευρώ πριν και για την Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση «neutral» δίνοντας τιμή-στόχο τα 1,50 ευρώ από 0,96 ευρώ πριν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.