ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Μόσχος: Θα κλείσουμε την Κεντρική Λαχαναγορά όχι ως νταήδες αλλά ως παραγωγοί

09:27 - 29 Απρ 2014 | Οικονομία
Σήμερα κλείνουμε την Κεντρική Λαχαναγορά των Αθηνών, όχι για να το παίξουμε νταήδες αλλά επειδή η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι το νομοσχέδιο που προωθεί είναι ταφόπλακα για τον κλάδο μας, μας λέει στο "R" ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων, Παντελής Μόσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο αγκάθι του νομοσχεδίου είναι η κλήρωση των θέσεων και συνάμα η μετακίνησή μας σε πόστα που κατέχουμε από 20 χρόνια και πάνω.

 

Να σταματήσουν πια, τονίζει ο ίδιος, να λένε για υψηλές τιμές στις λαϊκές αγορές, ενώ καταθέτει ότι χθες με την απεργία των λαϊκών αγορών, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ όσον αφορά την μαναβική ανέβηκαν κατά 20-30%. Αν θέλουν να πέσουν οι τιμές να ρίξουν το ΦΠΑ και το κόστος παραγωγής που έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

 

Ολοκληρώνοντας ο κ. Π. Μόσχος ανέφερε ότι αύριο σε όλες τις λαϊκές αγορές της χώρας θα διανεμηθούν δωρεάν προϊόντα, ενώ η Ομοσπονδία βρίσκεται σε αναμονή της πρόσκλησης που έχει αποστείλει στην ηγεσία του Υπουργείου ανάπτυξης για ραντεβού. Οπως λέει η κυβέρνηση έχει συνηθίσει να φέρνει σε διαβούλευση νομοσχέδια χωρίς όμως να καλεί τους αρμόδιους φορείς. Αυτό πρέπει κάποτε να σταματήσει.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων πωλητών Λαϊκών Αγορών, τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου είναι:

-Με κλήρωση κάθε χρόνο θα δίνονται όλες οι θέσεις σε όλες τις λαϊκές αγορές.

- Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων (συμμετεχόντων) σε όλες τις λαϊκές αγορές.

- Χωριστά θα τοποθετούνται οι παραγωγοί από τους επαγγελματίες πωλητές μέσα στις λαϊκές όλης της χώρας.

- Υπέρογκα είναι τα πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 ευρώ και οι διοικητικές κυρώσεις για τα παραπτώματα και στην πλειονότητά τους συνοδεύονται με ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως και έναν χρόνο.

- Τριμελείς επιτροπές συστήνονται ανά Περιφέρεια, ενώ πρέπει να συστήνονται σε κάθε δήμο για την άμεση εξυπηρέτηση των Παραγωγών.

- Ενίσχυση της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών έκδοσης και ανανέωσης της παραγωγικής άδειας.

 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 14:48 - 29 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.