ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Οικονομικών: Παράταση για υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

00:01 - 02 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Υπ. Οικονομικών: Παράταση για υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ
Τα προβλήματα στα πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, η σειρά λαθών που καταγράφηκε, αλλα και η... διακοπή ρεύματος που υπήρξε την περασμένη Τρίτη οδήγησε σε παράταση έως την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαΐου, στην καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ άλλα και πολλών άλλων δηλώσεων καταβολής φόρων που έπρεπε -κανονικά- να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου.

Μαζί με την υποβολή της περιοδική δήλωσης ΦΠΑ θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση του φόρου. Πρακτικά, εγκαινιάζεται το νέο σύστημα που επιτρέπει την καταβολή του ΦΠΑ σε δύο δόσεις χωρίς την προσαύξηση του 2%. Όμως μέχρι και πρόσφατα η ηλεκτρονική εφαρμογή παρουσίαζε πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, στις αποδείξεις πληρωμής που εκδίδονται στο Taxinet εμφανιζόταν ως ημερομηνία καταβολής η 30ή Μαΐου, αντί της 30ης Απριλίου.

forologik010514

Με ανακοίνωση της, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών εξήγησε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος του TAXISnet, σε ορισμένες περιπτώσεις οι ταυτότητες οφειλής που έχουν εκδοθεί αναφέρουν λανθασμένα ως καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του οφειλόμενου φόρου την30/05/2014. Οι υποκείμενοι στο φόρο καλούνται να καταβάλουν τον οφειλόμενο φόρο έως την Δευτέρα 05/05/2014.

 

Μέχρι και την 5η Μαΐου παρατείνονται οι προθεσμίες για:

  • Υποβολή Δήλωσης ομόρρυθμων ή ετερόρρυθμων εταιρειών, κοινοπραξιών, αστικών εταιρειών, συμμετοχικών ή αφανών εταιρειών καθώς και των κοινωνιών αστικού δικαίου - Έντυπο Ε5
  • Οριστική δήλωση ΦΜΥ (Έντυπο Ε7)
  • Οριστική Δήλωση Παρακρατούμενων Φόρων Ελευθέρων Επαγγελματιών
  • Εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. για υπόχρεους με απλογραφικό σύστημα
  • Υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ (Υποβολή έως 5.5.2014 - Πληρωμή έως 30.5.2014).

Προ ημερών τα συστήματα της ΓΓΠΣ υπέστησαν «Μπλακ άουτ» για αρκετές ώρες αν και κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούσαν άμεσα τα εφεδρικά συστήματα ηλεκτροδότησης σε μια ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία, η οποία πρέπει πάντοτε να βρίσκεται σε λειτουργία για να εξυπηρετεί τον κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.