ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετικό έδαφος η μεταποιητική δραστηριότητα- Αύξηση του δείκτη PMI

13:10 - 02 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Σε θετικό έδαφος η μεταποιητική δραστηριότητα- Αύξηση του δείκτη PMI
Σε "τροχιά" ανάπτυξης η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, με τον δείκτη ΡΜΙ στις 51,1 μονάδες για τον Απρίλιο.- Αύξηση των νέων παραγγελιών και των επιπέδων απασχόλησης.- Η ανάκαμψη σηματοδοτεί τη βελτίωση της οικονομίας.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στις 51,1 μονάδες από 49,7 τον Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας την τροχιά ανάπτυξης στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Ο Phil Smith, οικομολόγος της Markit, σχολίασε σχετικά πως η ταχύτερη ανάπτυξη στην παραγωγή και οι νέες παραγγελίες, βοήθησαν τον δείκτη να επιστρέψει πάνω από το ορόσημο των 50 μονάδων. Οι Έλληνες κατασκευαστές αύξησαν τα επίπεδα απασχόλησης για πρώτη φορά σε έξι χρόνια, δεδομένων των αυξημένων απαιτήσεων παραγωγής.

Αν και ο αριθμός των εργαζομένων παρουσίασε σχετικά μικρή άνοδο, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών ότι η ανάκαμψη του τομέα βρίσκεται πλέον σε πιο σταθερή τροχιά έχει αυξηθεί αισθητά. Η βελτίωση στον μεταποιητικό κλάδο οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες, καθώς οι εξαγωγικές πωλήσεις υποχώρησαν για δεύτερο συνεχή μήνα, μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις στο ξεκίνημα του έτους.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.