ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές- Ποιες καταργούνται και ποιες μειώνονται

09:33 - 06 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές- Ποιες καταργούνται και ποιες μειώνονται
Από 1η Ιουνίου κι έπειτα, εργοδότες και εργαζόμενοι θα κληθούν να καταβάλουν χαμηλότερες εισφορές, ενώ παράλληλα κάποιες καταργούνται εντελώς.

Ξεκινά την 1η Ιουνίου η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για τους εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα, οι εισοφρές που καταργούνται είναι οι εξής:

- Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί για τελευταία φορά το 50% του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

- Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Οι εισφορές που μειώνονται είναι:
- Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης διαμορφώνεται σε 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.
- Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.