ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Κινήσεις "μαζέματος" από τα χαμηλά των 1.150 μον.

15:42 - 12 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Χ.Α.: Κινήσεις "μαζέματος" από τα χαμηλά των 1.150 μον.
Από τη στιγμή που πάτησε σε χαμηλά τις 1.150 μονάδες, υπάρχουν προσδοκίες αλλαγής της τάασης και κίνησης εκ νέου του γενικού δείκτη προς τις 1.200 μονάδες και πιο πάνω. Πάνω από το 60% του ημερήσιου τζίρου έχει πραγματοποιηθεί σε πέντε μετοχές τη Δευτέρα, σε Πειραιώς, ΟΤΕ, Alpha, Εθνική και ΟΠΑΠ.

Ο τζίρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός ως αυτή την ώρα, αφού έχουν έχουν γίνει 121 εκατ. ευρώ  με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις τράπεζες, όσο στα υπόλοιπα χαρτιά του 25άρη επικρατούν συνθήκες sell off. Οι σημαντικές εξελίξεις της εβδομάδας δεν είναι άλλες από την αλλαγή στους δείκτες της Morgan Stanley, όπου δεν αποκλείεται η είσοδος της Eurobank με παράλληλη έξοδο της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων.

 

Ταυτόχρονα, η είσοδος της Eurobank στον δείκτη FTSE 25, όπως και της Βιοχάλκο, κάτι που θα γίνει στις 2 Ιουνίου έχει ξεκινήσει κινήσεις reabalancing.

Πτώση πάνω από 5,55 για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, στα 9 ευρώ, 5,5% υποχωρεί η μετοχή των Folli Follie, 5,34% η μετοχή της Jumbo, 4,81% ο Τιτάνας, και πάνω από 4% υποχωρούν οι μετοχές των Motor Oil, ΔΕΗ, ΓΕΚ/Tέρνα και ΜΕΤΚΑ. Πτώση πάνω από 35 για τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ, στα 10,63 ευρώ και 10,22 ευρώ αντίστοιχα. Πιο ήπ[ια είναι η κατάσταση στις3 τράπεζες, με την Εθνική να έχει περάσει σε θετικό πρόσημο, με κέρδη 1,97%, στα 2,59 ευρώ. Πτώση 1,195 για την Πειραιώς, 1,69% για την Alpha και αμετάβλητη στα 0,35 ευρώ η μετοχή της Eurobank.

 

Πολιτικές εξελίξεις

Οι απώλειες για τον γενικό δείκτη ξεπερνούν το 3%, με πολλούς από τους εμπλεκόμενους περί τα χρηματιστηριακά να ανησυχούν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για εσωτερικό δανεισμό ή φορολόγηση εισοδημάτων πάνω από τις 30 με 40 χιλιάδες ευρώ, προκαλούν αρνητικούς συνειρμούς στους ξένους, που εκτιμούν πισωγύρισμα στην οικονομική θέση της χώρας σε περίπτωση ανάδειξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρώτο κόμμα κατά τις Ευρωεκλογές. Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ οριακά στην πρώτη θέση με την αγορά να ανησυχεί για δρομολόγηση εκλογών αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές κι εφόσον η διαφορά είναι συντριπτικά υπέρ του κόμματος που ηγείται ο κ. Αλ. Τσίπρας.  

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.