ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Τη μεγαλύτερη άνοδο της δεκαετίας σημείωσαν οι πωλήσεις λιανικής

13:14 - 21 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Βρετανία: Τη μεγαλύτερη άνοδο της δεκαετίας σημείωσαν οι πωλήσεις λιανικής
Η ισχυρότερη σε διάστημα περίπου μιας δεκαετίας ήταν η ετήσια αύξηση των πωλήσεων λιανικής τον Απρίλιο.- "Καταλύτης" οι διακοπές του Πάσχα.- , Ενίσχυση των προσδοκιών της Τράπεζας της Αγγλίας ότι η οικονομία της Βρετανίας θα αναπτυχθεί κατά 3,4% φέτος.

Η στατιστική υπηρεσία (ONS) δήλωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις λιανικής ήταν υψηλότερες 1,3% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, και αναπτύχθηκαν 6,9% σε σχέση με το περασμένο έτος, και πρόκειται για την ισχυρότερη ετήσια άνοδο από το Μάιο του 2004. Τα στοιχεία ήταν ισχυρότερα έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση και 5,2% σε ετήσια βάση και σε σχέση με την αναθεωρημένη αύξηση του Μαρτίου κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και κατά 4,8% σε ετήσια βάση.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στη διάρκεια των τριών μηνών μέχρι τον Απρίλιο, αυξήθηκαν 1,8% σε σχέση με τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιανουάριο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2004 και υψηλότερα σε σχέση με την αύξηση κατά 0,9% στο τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα τροφίμων ηγήθηκαν της ανόδου, με τις εποχικές εκπτώσεις να παρακινούν τους καταναλωτές να δαπανήσουν περισσότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι καταναλωτικές δαπάνες θα παραμείνουν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας για κάποιο διάστημα.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.