ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: "Θα καταργήσουμε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης"

21:48 - 21 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Στουρνάρας: "Θα καταργήσουμε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης"
Η κυβέρνηση έχει στόχο την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και αυτό είναι κάτι που θα κριθεί κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2015 εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1, προαναγγέλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης "το λέει και το όνομά της είναι έκτακτη", είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, απέφυγε να δώσει το χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι η κατάργησή της "είναι εφικτή", ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό του 2015.

aaa210514

Ο υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι είναι κυβερνητική δέσμευση η μείωση της φορολογίας με την προϋπόθεση ότι θα τηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία. Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο κ. Στουρνάρας κατονόμασε την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής προκειμένου μέσω αυτής να μειωθούν οι συντελεστές φορολόγησης και ελάφρυνσης των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.

"Θα ήθελα μεγαλύτερη προσπάθεια στο κυνήγι των μεσαίων και μεγάλων ψαριών", είπε χαρακτηριστικά. 

 

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε σίγουρος για την πρωτιά της κυβέρνησης μετά τις εκλογές της Κυριακής, αφού ο κόσμος- όπως είπε- έχει κατανοήσει ότι μετά τις δυσκολίες και τις τεράστιες θυσίες του, "τώρα τελείωσαν τα δύσκολα, αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς η οικονομία και ξεκινά να μειώνεται σιγά- σιγά η ανεργία".

 

Σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στουρνάρας άσκησε κριτική λέγοντας ότι "μέχρι στιγμής η αντιπολίτευση δεν έχει προτείνει κάτι θετικό κάτι λογικό για την Ελλάδα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.