ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Ανάκαμψη του ΑΕΠ κατά 0,6% σε ετήσια βάση αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του ‘14

16:46 - 22 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Alpha Bank: Ανάκαμψη του ΑΕΠ κατά 0,6% σε ετήσια βάση αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του ‘14
Θετική αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% σε ετήσια βάση, αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με μικρή θετική επίπτωση από τις καθαρές εξαγωγές και με σημαντικότερη θετική επίπτωση από τη μεταβολή των αποθεμάτων, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο δελτίο της Τράπεζας.

Αναμένεται επίσης αύξηση των επενδύσεων, από το πολύ χαμηλό επίπεδό τους στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και περαιτέρω επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της ιδιωτικής κατανάλωσης, σύμφωνα με την ανάλυσή τους.

 

"Στη συνέχεια, η αύξηση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση θα επιταχυνθεί στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο λόγω της αναμενόμενης σημαντικής αύξησης των επενδύσεων και των εξαγωγών, όπως προαναφέρθηκε, ενώ και η ιδιωτική κατανάλωση μπορεί να σημειώσει θετικό πρόσημο από το τέταρτο τρίμηνο του 2014, λαμβάνοντας υπόψη και την πιο εμφανή αύξηση της απασχόλησης, με μείωση και της ανεργίας, μετά από θετικές εξελίξεις στον τομέα αυτό σε μια περίοδο πολλών μηνών.

 

Όλα αυτά μπορεί να ενισχυθούν και από την αποκατάσταση σε πιο μόνιμη βάση ενός πιο αναβαθμισμένου οικονομικού κλίματος και καταναλωτικών και επιχειρηματικών προσδοκιών στην οικονομία, μετά τη σημαντική ήδη βελτίωσή τους στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την καταλυτικά ευνοϊκή εξέλιξη αναμένεται να παίξει και η διαφαινόμενη σταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού, ιδιαίτερα στο βαθμό που ενδυναμώνει την υλοποίηση του προγράμματος σταθεροποίησης, αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης που εφαρμόζεται με αξιοσημείωτη συνέπεια από τον Μάιο του 2010", αναφέρουν οι αναλυτές.

alph220514

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.