ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη

10:49 - 23 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Την τιμητική τους είχαν ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, όπως το μέλι και το ελαιόλαδο, σε αφιέρωμα που πραγματοποίησε το Bloomberg και με αφορμή δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κάλεσε τους επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου να ηγηθούν της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 3,5% το 2013, φτάνοντας στα  4,75 δισ. ευρώ και κατακτώντας την κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τα χημικά προϊόντα και τις μηχανές. 
Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις εταιρείες, όπως η Gaea Products, ξεκίνησαν να λειτουργούν με το βλέμμα σχεδόν αποκλειστικά στις αγορές του εξωτερικού. Σε αυτό το πλαίσιο, ο CEO της εν λόγω εταιρείας, Άρης Κεφαλογιάννης τόνισε πως το 82% των πωλήσεών της προέρχεται εκτός Ελλάδας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Papadimitriou CC SA, εταιρεία παραγωγής ξυδιού και μουστάρδας, που βλέπει τις πωλήσεις της να φτάνουν στα προ κρίσης επίπεδα. 
Άλλες πάλι εταιρείες προτίμησαν να επενδύσουν αρχικά στην εγχώρια αγορά και στη συνέχεια να κάνουν βήμα επέκτασης στο εξωτερικό. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Carpo Hellas (αποξηραμένα φρούτα και καρύδια), η οποία αφού πρώτα άνοιξε το πρώτο retail κατάστημα στο Κολωνάκι, τον Δεκέμβριο του 2011, στη συνέχεια επεκτάθηκε στο Λονδίνο και στα μελλοντικά της σχέδια, περιλαμβάνεται παρουσία σε Ρώμη, Μέση Ανατολή, Παρίσι και Μιλάνο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 23 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.