ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουτιά του ευρώ λόγω ευρωεκλογών- Χαμηλό τριών μηνών έναντι δολαρίου

12:12 - 26 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Βουτιά του ευρώ λόγω ευρωεκλογών- Χαμηλό τριών μηνών έναντι δολαρίου
Οι ανησυχίες στην αγορά ότι η ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές, θα εμποδίσει τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρώπης "έριξαν" το ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Σήμερα, το ενιαίο νόμισμα καταγράφει πτώση στο 1,3619 έναντι το δολαρίου, κοντά στα πιο αδύναμα επίπεδα από τις 13 Φεβρουαρίου, ενώ έναντι του γεν υποχωρεί στο 138,15, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Φεβρουαρίου.

Τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα σημείωσαν σημαντική άνοδο σε Ελλάδα και Γαλλία, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στις αγορές για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομία και την μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην περιοχή της ευρωζώνης.
«Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν ένα χτύπημα στα τόξα των κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες θα αναγκαστούν να ταρακουνηθούν και να κατευνάσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους , αν θέλουν να έχουν κάποια πιθανότητα επανεκλογής στο εγγύς μέλλον», επισημαίνει η ANZ Bank σε σημείωμα προς τους πελάτες της. «Η άποψή μας είναι ότι τα προβλήματα χρέους καθώς και τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ευρώπης έχουν συγκαλυφθεί, δεν έχουν επιλυθεί, και ότι μια περαιτέρω περίοδο έντονης οικονομικής αστάθειας είναι εξαιρετικά πιθανή», όπως προσθέτει.
Τα hedge funds και άλλοι «παίκτες» των αγορών αύξησαν τα στοιχήματά τους για περαιτέρω βουτιά του ευρώ έναντι του δολαρίου. Οι short θέσεις στο ευρώ αγγίζουν αυτή τη στιγμή τις 9.220 ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα έφταναν μόλις τις 2.175, σύμφωνα με τα στοιχεία του Commodity Futures Trading.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.