ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: "Η Ελλάδα θα αποφασίσει για τυχόν νέα βοήθεια"

18:13 - 02 Ιουν 2014 | Οικονομία
Βερολίνο: "Η Ελλάδα θα αποφασίσει για τυχόν νέα βοήθεια"
Εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια, δήλωσε η εκπρόσωπός του Μαριάνε Κοτέ, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί ενδεχόμενης νέας βοήθειας για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η γερμανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο, αλλά οι δηλώσεις του κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της Ευρωζώνης.

 

Η ίδια επανέλαβε ότι εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά. Πρόσθεσε, δε, ότι η Γερμανία είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

 

Να θυμίσουμε ότι σε συνέντευξή του στο Focus, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, διευκρινίζοντας όμως ότι θα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα πακέτα στήριξης και πιθανότατα δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.

 

Ο κ. Σόιμπλε είπε, επίσης, πως εάν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι απαραίτητη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.