ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα hedge funds ποντάρουν σε υποχώρηση του ευρώ

10:53 - 05 Ιουν 2014 | Οικονομία
Τα hedge funds ποντάρουν σε υποχώρηση του ευρώ
Τα hedge funds, που είναι... μάστερ στην πρόβλεψη των κινήσεων των κεντρικών τραπεζών, έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα στοιχήματά τους για υποχώρηση του ευρώ, καθώς οι αγορές προεξοφλούν επιθετικές κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αποδυνάμωση του ενιαίου νομίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, τα γνωστά ως global macro hedge funds, τα οποία επενδύουν σε έναν ευρύ... κατάλογο περιουσιακών στοιχείων ανάλογα με τις προβλέψεις και την ανάλυσή τους για τις τάσεις της οικονομίας και των αγορών, έχουν αυξήσει τις καθαρές short θέσεις στο ευρώ έναντι του δολαρίου, από περίπου 14% του καθαρού ενεργητικού τους στο 18% τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lyxor.
Το φρενάρισμα της ανατίμησης του ευρώ έχει γίνει βασική προτεραιότητα για την ΕΚΤ η οποία μάχεται για να αποτρέψει τη βύθιση της ευρωζώνης σε ένα επικίνδυνο σπιράλ αποπληθωρισμού.
Από τότε που ο Μάριο Ντράγκι στις αρχές Μαϊού, έστειλε το μύνημα ότι η ΕΚΤ θα δράσει τον Ιούνιο, το ευρώ υποχώρησε από το 1,40 στο 1,36 έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο τριών μηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 05 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.