ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία: Σε ρυθμούς ξέφρενου σάμπα οι τιμές λόγω Μουντιάλ

09:55 - 06 Ιουν 2014 | Οικονομία
Βραζιλία: Σε ρυθμούς ξέφρενου σάμπα οι τιμές λόγω Μουντιάλ
Ετοιμοι να αδειάσουν τα πορτοφόλια τους μόνο για τα απαραίτητα θα πρέπει να είναι οι επισκέπτες στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά σε μία εβδομάδα.

Όλο και ανεβαίνουν οι ήδη εξωφρενικές τιμές για την χώρα νότιας Αμερικής, όσο πλησιάζει η ώρα του Μουντιάλ. Ορισμένα παραδείγματα: Ένα μονόκλινο σε τετράστερο ξενοδοχείο κυμαίνεται στα 400 δολ. (η μία νύχτα), ενα Big Mac στοιχίζει 6,28 δολ. και ένα γεύμα μπουφέ «Rodizio» (χωρίς ποτό) 60 δολ. Μόνο η τιμή της φανέλας της βραζιλιανικής εμφάνισης κυμαίνεται μεταξύ 103 και 157 δολάρια!

Οι τιμές βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα ήδη πριν φτάσει ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών. Πρόκειται για το λεγόμενο «Κόστος Βραζιλίας», που είναι το αποτέλεσμα υψηλών έμμεσων φόρων, τελωνειακών δασμών, δυσλειτουργικών (και άρα ακριβότερων) υποδομών και αρκετής γραφειοκρατίας.

Η πρώτη αισθητή αύξηση των τιμών είχε αρχίσει να παρατηρείται φυσικά στις τιμές των ξενοδοχείων. Ακριβότερο είναι το Ρίο, ακολουθεί η Φορταλέσα ενώ ακόμη και το συνήθως οικονομικό Σάο Πάολο έχει αρχίσει να «τσούζει».

Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι μαζί η διαμονή, το φαγητό θα στοιχίζουν κατά μέσο όρο 682 δολ. την ημέρα για τους επισκέπτες στο Ρίο -μαζί με τα 10 δολάρια που κοστίζει μία καϊπιρίνια, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 06 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.