ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ. Παπαδήμος: "Tο πακέτο των μέτρων Draghi θα τονώσει την οικονομική ανάκαμψη"

13:01 - 06 Ιουν 2014 | Οικονομία
Λ. Παπαδήμος: "Tο πακέτο των μέτρων Draghi θα τονώσει την οικονομική ανάκαμψη"
Ιδιαίτερα θετικό χαρακτηρίζει το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Ο κ.Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρει πως είναι πολύ θετικό το μέτρο της στοχευμένης αναχρηματοδότησης των τραπεζών. 
«Η μικρή μείωση των επιτοκίων θα συμβάλει οριακά στη μείωση του κόστους της χρηματοδότησης, στηρίζοντας έτσι την οικονομική δραστηριότητα. Σε συνδυασμό όμως με την ανακοίνωση των άλλων μέτρων, που ανακοινώθηκαν και θα εφαρμοστούν σταδιακά και στον βαθμό που αυτά θα επηρεάσουν τη συναλλαγματική ισοτιμία, θα συντελέσουν στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης» υπογραμμίζει ο κ.Παπαδήμος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η εισαγωγή και εφαρμογή των στοχευμένων πράξεων αναχρηματοδότησης των τραπεζών μακροπρόθεσμης διάρκειας θα έχει ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα για την ενίσχυση της χρηματοδότησης των τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα λόγω της μακροπρόθεσμης διάρκειας και επειδή η άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ συναρτάται με τη χορήγηση δανείων των τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, το πρόγραμμα αυτό θα έχει διάρκεια και θα συντελέσει στην ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης τα επόμενα δύο χρόνια.
Επιπλέον, και αναφορικά με την προαναγγελία του μέτρου για τις άμεσες αγορές ενυπόθηκων τιτλοποιημένων δανείων (ΑΒS) από την ΕΚΤ, ο κ.Παπαδήμος εκτίμησε πως και αυτό θα συντελέσει στην ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών και την αύξηση των πιστώσεών τους στον ιδιωτικό τομέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.