ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σούσι, σινεμά και φληναφήματα στην κοινωνία το μενού στην τελετή παράδοσης του ΥΠΟΙΚ

18:52 - 10 Ιουν 2014 | Οικονομία
Σούσι, σινεμά και φληναφήματα στην κοινωνία το μενού στην τελετή παράδοσης του ΥΠΟΙΚ
Μήνυμα στην κοινωνία θέλησε να στείλει ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την τελετή παραλαβής του Υπουργείου από τον προκάτοχό του Γιάννη Στουρνάρα. "Πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι μόνο αυτό που θέλει η τρόικα. Καλή είναι η τρόικα, όταν λέει τα αυτονόητα", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ξε καθάρισε ότι η πολιτική δε θα αλλάξει. "Θα συνεχίσουμε το έργο με την ίδια φιλοσοφία", είπε ο κ. Χαρδούβελης, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να προσέξουμε τα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και σημειώνοντας εμφατικά ότι το εισόδημα των πολιτών θα πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται. Ο κ. Χαρδούβελης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εκτιμώντας ότι "μπαίνουμε σε έναν ενάρετο κύκλο και ο στόχος μας είναι να τον σπρώξουμε πιο γρήγορα". "Η Ελλάδα δε μπορεί να είναι μόνο χώρα κατανάλωσης αλλά και χώρα παραγωγής", προσέθεσε.

 

Από την πρώτη τοποθέτηση του νέου Υπουργού Οικονομικών, δεν έλειψαν τα πολιτικά μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας. Μηνύματα υπήρχαν και για το εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο σημειώνοντας ότι "η μεν αριστερά θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό που λέει θα πρέπει να το τεκμηριώνει με οικονομικά στοιχεία και η δεξιά να αφήσει τον ατομικισμό και να σκεφτεί την οικογένεια και τον καθένα".

 

Νωρίτερα, ο Γ. Στουρνάρας έπλεξε το εγκώμιο του νέου Υπουργού Οικονομικών σημειώνοντας ότι "είναι έμπειρος και δοκιμασμένος" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις αλλά και θα φυλάξει τις Θερμοπύλες των επιτευγμάτων μέχρι σήμερα.

aoikon100614

Η κατάθεση Στουρνάρα

Από την πλευρά του εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι χρειάστηκε να πάρει μέτρα που κανένας υπουργός δε θα ήθελε να πάρει και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα η χώρα θα βγει από τα μνημόνια.

 

Σε κλίμα χαλαρό και ευδιάθετος αναφέρθηκε σε κλίμα .... Fitness στα ξενύχτια με την τρόικα και τους στενούς του συνεργάτες λέγοντας "παρά τα βάσανα και τα ξενύχτια περάσαμε ωραία με το σούσι μου, με τα σουβλάκια οι υπόλοιποι", και τόνισε πως σήμερα αισθάνεται ότι φεύγει από το σπίτι του.

 

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά, λέγοντας: "δεν τον ήξερα τον Αντώνη Σαμαρά, μια δυο φορές είχαμε βρεθεί σε κινηματογράφο στα πέτρινα χρόνια, στο πρόσωπό του όμως βρήκα ένα φίλο, παρά το στόλισμα που μου φύλαγε πολλές φορές, ιδίως τα πρωινά όταν έβλεπε τις εφημερίδες".

 

Ιδιαίτερα μνημόνευσε ο κ. Στουρνάρας τους κ. Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Θεοχάρη, Βρούτση και Παναγιωτόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία και στο τέλος έβγαλε και την είδηση. Όπως είπε, μίλησε με τον πρωθυπουργό και του εκμυστηρεύτηκε "ότι τρέφει αμέριστη εκτίμηση για τους Γεωργιάδη, Χατζηδάκη και ότι τον Γεωργιάδη θα ήθελε να τον δει Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο".

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.