ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του ΔΝΤ

18:44 - 11 Ιουν 2014 | Οικονομία
Σκληρή κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του ΔΝΤ
Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, με αφορμή αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή» περί επιστολής που φέρεται να έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς προς το ΔΝΤ, με την οποία δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα, αν χρειαστεί.

Έντονη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία κατηγορεί στον ΣΥΡΙΖΑ για εκστρατεία παραπληροφόρησης, διασπορά ψευδών ειδήσεων και συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού που "αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ". 

 

«Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους η σημερινή "αποκάλυψη" της "Αυγής" φέρει ημερομηνία "15 Απριλίου 2014" και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας», δήλωσε η κ. Σοφία Βούλτεψη. Τόνισε δε ότι ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

 

Επίσης, αφού μίλησε για γκάφα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ερώτημά του για τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε την Τρίτη η επιστολή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, παρέπεμψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας.

asof110614

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «ο κ. Σαμαράς αντί να "σκίζει" τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα». Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων».

 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση, καθώς διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις θέσεις του για την επιστολή του πρωθυπουργού προς το ΔΝΤ και ανταπαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο επισημαίνει ότι "αν η κ. Βούλτεψη δεν γνωρίζει τι επιστολές στέλνει ο πρωθυπουργός, και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να τις σχολιάσει, ευχαρίστως την ενημερώνουμε, περιμένοντας αυτή τη φορά να απαντήσει" και παραθέτει το σχετικό λινκ της επιστολής, με ημερομηνία 14/05/2014. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:37 - 11 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.