ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AΔΜΗΕ: Κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της Θεσσαλονίκης - Άμεση αντιμετώπιση

14:47 - 12 Ιουν 2014 | Οικονομία
Άμεσα και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα για τους καταναλωτές αντιμετωπίστηκε η μερική διακοπή ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Ιουνίου 2014.

 

 

Στις 17:32 της ίδιας μέρας, κατά την διάρκεια έντονης καταιγίδας έγινε μερικό blackout στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης λόγω θραύσης  διακόπτη 150KV από πτώση κεραυνού, με αποτέλεσμα τη διακοπή καταναλωτών  τάξεως 315MW στην Κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, στην Περιοχή Λαγκαδά και στην Περιοχή Περαίας-Μηχανιώνας.

 

Η κινητοποίηση του τεχνικού προσωπικού του ΑΔΜΗΕ στη Θεσσαλονίκη ήταν ακαριαία, αφού οι πρώτοι καταναλωτές τροφοδοτήθηκαν μέσα σε 5 λεπτά και το σύνολο των καταναλωτών μετά από 20 λεπτά.

 

Πλέον, το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης λειτουργεί ομαλά χωρίς κανένα κίνδυνο για την ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

 

Επίσης στις 17:50 της 11.06.14 κατά την διάρκεια έντονης καταιγίδας σημειώθηκε διακοπή των καταναλωτών της Περιοχής Σίνδου, τάξεως 60MW, λόγω πτώσης κεραυνού στην γραμμή 150KV που τροφοδοτεί τον ομώνυμο Υποσταθμό.

 

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε άμεσα και οι καταναλωτές τροφοδοτήθηκαν από άλλη γραμμή του Συστήματος στις 19:01.

Το συμβάν δεν σχετίζεται ηλεκτρικά με το συμβάν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Ωραιοκάστρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.