ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα της Αγγλίας: Πολύ κοντά η αύξηση των επιτοκίων

12:39 - 13 Ιουν 2014 | Οικονομία
Τράπεζα της Αγγλίας: Πολύ κοντά η αύξηση των επιτοκίων
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρκ Κάρνεϊ, ανακοίνωσε πως τα βρετανικά επιτόκια μπορεί να αυξηθούν πιο γρήγορα από ό, τι αναμένουν οι επενδυτές, ένα πολύ ισχυρό σχόλιο που προκάλεσε έκπληξη στην αγορά, στέλνοντας την στερλίνα σήμερα στα ύψη.

Η αύξηση των επιτοκίων φέτος θα κάνει την Τράπεζα της Αγγλίας την πρώτη μεταξύ των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου που θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, την στιγμή που η Fed αναμένεται να δράσει το 2015, ενώ η ΕΚΤ μείωσε περαιτέρω σε ιστορικό χαμηλό τα επιτόκια της στις αρχές Ιουνίου. «Υπάρχουν ήδη πολλές εικασίες σχετικά με την ακριβή χρονική στιγμή της πρώτης αύξηση των επιτοκίων και η απόφαση αυτή γίνεται ολοένα και πιο ισορροπημένη. Θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα απ' ό,τι εκτιμούν οι αγορές σήμερα», σημείωσε ο Κάρνεϊ.

Ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την αγορά εργασίας για να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την αύξηση των επιτοκίων και η σύσφιξη της πολιτικής της θα γίνει με αργούς ρυθμούς, όταν θα ξεκινήσει. Η στερλίνα εκτοξεύεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα και στο 1,6959 έναντι του δολαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.