ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων των ΜΜΜ

00:00 - 16 Ιουν 2014 | Οικονομία
Μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων των ΜΜΜ
Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων αναμένεται να ανακοινώσει αύριο το υπουργείο Υποδομών και ο ΟΑΣΑ σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιβατικής κίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς που βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Ετσι από 1,40 ευρώ που κοστίζει σήμερα το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αυτό θα «πέσει» στο 1,20 ευρώ, ενώ παράλληλα καταργείται το εισιτήριο που ίσχυε μόνο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ και αντικαθίσταται με το ενιαίο. Το εισιτήριο για τα οδικά μέσα και το τραμ κοστίζει σήμερα 1,20 ευρώ, την ίδια τιμή στην οποία θα διαμορφωθεί το ενιαίο εισιτήριο.

Αναδιάρθρωση του δικτύου με περικοπές δρομολογίων
Παράλληλα ο ΟΑΣΑ πρόκειται να προχωρήσει σε πλήρη αναδιάρθρωση του δικτύου του τροποποιώντας μεγάλο αριθμό λεωφορειακών γραμμών (με κατάργηση αρκετών και ενίσχυση στις συχνότητες άλλων) ώστε να μην παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις με το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Στόχος είναι τα οδικά μέσα να λειτουργήσουν τροφοδοτικά προς τα μέσα σταθερής τροχιάς τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό του δικτύου. Ο ΟΑΣΑ επιθυμεί να καθιερώσει τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ των μέσων ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο το σύνολο του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών. Η μείωση της τιμής των εισιτηρίων με παράλληλα αναδιοργάνωση του δικτύου έχει στόχο την διεύρυνση της πελατειακής βάσης του ΟΑΣΑ, η οποία συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων και της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.

Αλλάζουν τα εισιτήρια
Παράλληλα προγραμματίζεται η τροποποίηση του τρόπου διάθεσης των εισιτηρίων με ταυτόχρονη διεύρυνση των σημείων πώλησής τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες δεν θα προμηθεύονται πλέον τις χάρτινες δεσμίδες εισιτηρίων αλλά μέσω ηλεκτρονικού συστήματος θα «γεμίζουν» τα εισιτήριά τους με μονάδες στα πρότυπα της καρτοκινητής τηλεφωνίας.


Αλλάζουν και την εταιρική ταυτότητα
Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του ΟΑΣΑ, προγραμματίζεται ο επανασχεδιασμός της εταιρικής ταυτότητας του Οργανισμού, που θα έχει την μορφή κεντρικού φορέα ώστε να γίνει πιο λειτουργικός προς τον χρήστη. Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην ενημέρωση των ξένων επιβατών, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους.


Χαρά Αυγερινού

Τελευταία τροποποίηση στις 21:59 - 15 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.