ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώθηκε κατά 8 δισ. ευρώ το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο από το 2010

14:06 - 19 Ιουν 2014 | Οικονομία
Μειώθηκε κατά 8 δισ. ευρώ το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο από το 2010
Κατά 35% μειώθηκε το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο από το 2010, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα στοιχεία τα παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης κατά την έναρξη της διημερίδας που διοργανώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως προκύπτει, το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο, από το 2010 έως σήμερα, έχει μειωθεί κατά 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8 δις ευρώ, ενώ κατά την ίδια περίοδο ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων (μόνιμο και έκτακτο προσωπικό στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα) έχει μειωθεί κατά 250.000 άτομα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, θέλησε να στείλει μήνυμα προς την ΕΕ ότι η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα «αλλάζει»

Ο υπουργός εστίασε στις παρεμβάσεις για «πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση», χωρίς να αναφερθεί σε απολύσεις και διαθεσιμότητες, προβάλλοντας τον ανασχεδιασμό των διοικητικών δομών στο δημόσιο και τις θεσμικές αλλαγές. Μίλησε για τα νέα οργανογράμματα που οδεύουν προς έγκριση από το ΣτΕ αλλά και για την απλούστευση των διαδικασιών, αναφερόμενος στον ΟΟΣΑ, και στη μείωση κατά 25% των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, έδωσε έμφαση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο, το οποίο αναμένεται σύντομα να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο Ζάππειο Μέγαρο παρευρίσκονταν Γενικοί Διευθυντές αρμόδιοι για θέματα Δημόσιας Διοίκησης των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την 62η άτυπη συνάντησή τους.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.