ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O θρασύς κ. Ζιν (Ifo) ζητεί σε συνέδριο στην Αθήνα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

15:53 - 19 Ιουν 2014 | Οικονομία
Tην μόνιμη επωδό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επανέλαβε από συνέδριο στελεχών που διοργάνωσε στην Αθήναη KPMG ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo κ. Χανς Βέρνερ Ζιν, στο οποίο το παρόν έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Το ίδιο προκλητικός ο κ. Ζιν, μίλησε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ακόμα και τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια θυσιών, με υποτίμηση του νομίσματος, αποφύγοντας να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσοστό, κι εφόσον βελτιωθούν τα οικονομικά της Ελλάδας, να επιστρέψει στη ζώνη του ευρώ!  Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας υποχρεώνει τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας να αναλάβουν, σύντομα, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

 

«Ρεαλιστικές λύσεις, εφικτές τεχνικές, ισοδύναμοι τρόποι υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ζιν είπε ότι, «δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος μια οικονομία να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα μέσα σε μια νομισματική ένωση», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος.

 

Ο ίδιος ανέφερε πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα έπρεπε να συνδυαστεί με «κούρεμα» του δημοσίου χρέους,  χωρίς ωστόσο να αναλύσει τι θα συνεπαγόταν αυτό για τον Γερμανό φορολογούμενο που σήμερα είναι πιστωτής της Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 19 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.