ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Τεράστια η συμβολή Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας

12:00 - 20 Ιουν 2014 | Οικονομία
Τεράστια χαρακτήρισε την συμβολή του απερχόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής.

Στην «αποχαιρετιστήρια» συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ακόμα πως με την αποχώρηση του κ. Προβόπουλου «έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας», καθώς η θητεία του ταυτίστηκε με την «αναδιοργάνωση, όχι μόνο της οικονομίας, αλλά όλης της χώρας». 

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος «αυτή η περίοδος ακόμη δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την ελληνική κοινωνία», εν τούτοις επεσήμανε πως «πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση, να την οριστικοποιήσουμε, αλλά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και αποδίδοντας με αίσθημα δικαίου στον καθένα αυτό που του ανήκει λόγω της συμβολής του σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο κ. Προβόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, είπε πως τον ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας και είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε την ευκαιρία με τον κ. Αντιπρόεδρο να θυμηθούμε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που έτυχε εκείνη την περίοδο από κοινού να χειριστούμε αυτά τα πάρα πολύ δύσκολα θέματα, και να πούμε πως η χώρα σε διάφορες στροφές κατάφερε να σωθεί και να φτάσει σήμερα σε μια κατάσταση, η οποία είναι τελείως διαφορετική και εμπνέει κάποια αισιοδοξία ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα, να βαδίσουμε μπροστά, και να δούμε ένα καλύτερο αύριο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.