ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρες για το έλλειμα του... 2009

00:55 - 23 Ιουν 2014 | Οικονομία
Κόντρες για το έλλειμα του... 2009
"Ανταλλαγή" ανακοινώσεων μεταξύ Συγγρού και Χαρ. Τρικούπη και παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου, με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Real News», που στηρίζεται σε υπόμνημα προς την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, των πρώην στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νικολάου Λογοθέτη, τα οποία εμμένουν στην άποψή τους ότι υπήρξε «διόγκωση» του ελλείμματος του 2009. Επιπλέον κατηγορούν δικαστικούς λειτουργούς ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τού τότε πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής με βάση όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. Ωστόσο, αποτελεί απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

aaa220614

"Θυμίζουμε μόνο ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα «Λεφτά Υπάρχουν». Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι", καταλήγει η ανακοίνωση της Συγγρού.

 

"Η ΝΔ κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 και του 2013 αναγνώρισε με την ψήφο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας ότι το έλλειμμα της χώρας το 2009 ήταν στο 15,8% του ΑΕΠ, πράγμα που επικύρωσε τόσο η Εurostat όσο και η Έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για τους λόγους που μπήκαμε στα μνημόνια. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση", αντέτεινε το ΠΑΣΟΚ.

ag220614

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με την οποία,  «η Ελλάδα το 2009 είχε έλλειμμα 15,8% του ΑΕΠ ή 36,5 δισ ευρώ. Πρόκειται για γεγονός που αποτυπώθηκε με απόλυτη σαφήνεια και κυρίως με διαφάνεια, για πρώτη φορά από την Ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή και την επικύρωσε η Eurostat, με τους ίδιους κανόνες που χρησιμοποιεί για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ».

 

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «κάποιοι πιστεύουν ότι αν ποινικοποιηθεί η αλήθεια, θα καταφέρουν να κρύψουν κάτω απ το χαλί την αναξιοπιστία που είχε η χώρα μέχρι το 2010, φορτώνοντας όλα τα δεινά για τα οποία η χώρα μπήκε σε περιπέτειες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση, στην αποτύπωση της πραγματικότητας».

Τι λέει ο ΓΑΠ

«Η μοναδική συγκάλυψη είναι αυτοί που επιδιώκουν, όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» απαντά, μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, μέσω δήλωσης του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου. Ο κ. Ελενόπουλος, στην απάντησή του παραθέτει απόσπασμα από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2013, την οποία ψήφισε η ΝΔ και ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, έκθεση στην οποία καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, αλλά και απόσπασμα από την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία επίσης καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, και την οποία, όπως αναφέρει, «πολλοί προσπάθησαν να θάψουν στην Ελλάδα».

 apap220614

Ο κ. Ελενόπουλος αναρωτιέται «ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα». Όπως αναφέρει στη δήλωσή του αυτοί που την αποκρύπτουν είναι «οι πραγματικοί Μνημονιακοί, όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων. Όλοι αυτοί που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα. Όλοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον. Όμως, αν κάτι έχει σημασία, είναι το γεγονός ότι, για να οδηγηθούν η χώρα και οι Έλληνες σε ένα βιώσιμο μέλλον, απαιτείται κατανόηση του προβλήματος, των πραγματικών αιτιών που μας έφεραν στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής.

 

Και η αδυναμία και η άρνηση κατανόησης αυτής της αδήριτης ανάγκης, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: από τη μιά, οι πολλοί να πληρώνουν και μάλιστα, δυσανάλογα, τις τραγικές συνέπειες από τις επιλογές των πραγματικών υπευθύνων και από την άλλη, να εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:17 - 23 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.