ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία & Ιταλία στρέφονται δυναμικά στην επιμήκυνση του χρέους τους

00:01 - 25 Ιουν 2014 | Οικονομία
Ισπανία & Ιταλία στρέφονται δυναμικά στην επιμήκυνση του χρέους τους
Η Ισπανία και η Ιταλία θα λάβουν περισσότερα μέτρα για να παρατείνουν τη μέση διάρκεια του χρέους τους, με σκοπό να καταστείλουν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις μεγάλες αποπληρωμές που οι χρεωμένες χώρες της Ευρώπης πρέπει να κάνουν τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στο συνέδριο της αγοράς ομολόγων Euromoney, στο Λονδίνο, η επικεφαλής του ιταλικού οργανισμού διαχείρισης χρέους, Maria Cannata, δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος το μέσο κόστος δανεισμού της Ιταλίας να αυξηθεί, μαζί με την αύξηση του πληθωρισμού κατά τα επόμενα χρόνια.

 

Ωστόσο, είπε επίσης, ότι το premium που πρέπει να πληρώσει η Ιταλία για να δανειστεί, σε σύγκριση με τη Γερμανία, θα μειωθεί περαιτέρω, χάρη στην ενισχυμένη επενδυτική ψυχολογία στην αγορά ομολόγων της χώρας. Παράλληλα, τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει ως στόχο να προχωρήσει σε περαιτέρω ανταλλαγές χρέους βραχυπροθέσμων με μακροπρόθεσμα ομόλογα.

ahreo240614

Ο επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης χρέους της Ισπανίας, Pablo de Ramon-Laca Clausen, τόνισε ότι η χώρα του θα διαχειριστεί τις λήξεις των ομολόγων πολύ προσεκτικά επόμενα χρόνια, καθώς στις αρχές του μήνα ολοκληρώθηκε τη πρώτη ανταλλαγή ομολόγων εδώ και οκτώ χρόνια. Η Ισπανία πούλησε 9 δισ. ευρώ νέων 10ετών ομολόγων και περισσότερο από το ένα τρίτο από αυτά δόθηκαν στους επενδυτές σε αντάλλαγμα για τα ομόλογα που λήγουν το 2015.

 

"Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό - ανταλλαγές, επαναγορές και πιο παθητικά μέτρα, όπως να αφεθούν κάποια ομόλογα μικρότερης διάρκειας να λήξουν και η έκδοση πιο μακροπρόθεσμων ομολόγων", είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.