ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: H Eθνική Ελλάδας βοηθά την οικονομική ανάκαμψη

10:25 - 25 Ιουν 2014 | Οικονομία
Goldman Sachs: H Eθνική Ελλάδας βοηθά την οικονομική ανάκαμψη
Η πρόκριση της Ελλάδας στους «16» του Μούντιαλ θα ενισχύσει την όρεξη των επενδυτών και των... τουριστών προς την Ελλάδα, σημειώνει η Goldman Sachs.

«Θα απολαύσουν τις ομορφιές του ελληνικού καλοκαιριού, μαζί με τους εορτασμούς των Ελλήνων φιλάθλων», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Goldman Sachs σχετικά με την ιστορική πρόκριση της Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ, ενώ να σημειωθεί πως στις αρχικές της προβλέψεις, πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του Παγκόσμιου Κυπέλλου, οι πιθανότητες για αυτήν την επιτυχία της χώρας ήταν 28%. Αυτό που τονίζει είναι ότι η πρόκριση της Ελλάδας θα ενισχύσει την όρεξη των επενδυτών προς τη χώρας μας.

Ακόμα και στα βάθη της ελληνικής κρίσης το 2012, η Goldman, όπως επισημαίνει, ήταν θετική για τις ελληνικές μετοχές και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Και, παρά την ευρεία δυσπιστία της αγοράς, τα ελληνικά assets χουν σημειώσει ισχυρά κέρδη κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο ίδιο πνεύμα, τονίζει η Goldman, η καλή απόδοση της εθνικής ομάδας της Ελλάδας θα ενισχύσει περαιτέρω το θετικό κλίμα γύρω από δυνατότητες οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, μετά από μια από τις βαθύτερες υφέσεις στην πρόσφατη παγκόσμια οικονομική ιστορία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική απώλεια 25% του ονομαστικού ΑΕΠ από το 2009. Το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει να κινείται πάνω από 25%, με τη νεανική ανεργία καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος σε αυτά τα θλιβερά στατιστικά.
Ωστόσο, το 2014 μπορεί να είναι η πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από την παρατεταμένη ύφεση. Τα έσοδα από τον τουρισμό το καλοκαίρι θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι της ανάπτυξης φέτος, και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα Ελλάδα θα είναι σε θέση να απολαύσουν τις ομορφιές του ελληνικού καλοκαιριού, μαζί με τους εορτασμούς που θα προκαλεί κάθε γκολ της Ελλάδας. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να γιορτάσουν οι Έλληνες το τέλος ενός φαύλου κύκλου της ύφεσης από τις νίκες της εθνικής τους ομάδας, καταλήγει η αμερικάνικη τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.