ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι χωρίζει την Εθνική Ελλάδος από τη…Lamda Dev.;

00:00 - 30 Ιουν 2014 | Οικονομία
Το θέμα του προπονητικού κέντρου που ανέδειξαν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος φέρνει στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα που προκύπτει από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αφορά μεγάλες δημόσιες υποδομές που χρησιμοποιούνται από τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά που φιλοξενεί την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου αλλά και άλλους αθλητές καθώς οι ξενώνες που φτιάχτηκαν το 2004 με αφορμή τους Ολυμπιακούς συχνά αποτελούν το σπίτι για πρωταθλητές της χώρας.
Ουσιαστικά το προπονητήριο είναι ο μοναδικός χώρος στην Αττική, το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας, όπου συνυπάρχουν λειτουργίες σωματείων και δυνατότητες ανεξάρτητων ομάδων και πολιτών να αθληθούν. Αθλητικοί φορείς που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, οι εθνικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά σωματεία, οι σύλλογοι δρομέων υγείας κ.λ.π. χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις που ωστόσο παρουσίαζαν και εικόνες εγκατάλειψης.
Η έκταση πλέον έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία που ανέλαβε το Ελληνικό, με επικεφαλής τη Lamda κι αποτελεί μέρος του Master Plan γα την ανάπτυξη της έκτασης.
Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής με μια κραυγή αγωνίας πριν τον αγώνα με τη Κόστα Ρίκα όταν ο ενθουσιασμός κυριαρχεί ζήτησαν λύση στο θέμα. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, με επιστολή που κοινοποίησαν και στον πρωθυπουργό, ζήτησαν αντί για πριμ να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του προπονητικού κέντρου της Εθνικής. «Δεν θέλουμε έξτρα πριμ. Παίζουμε μόνο για την Ελλάδα και τον λαό της. Αυτό που θέλουμε είναι να υποστηρίξετε την προσπάθεια για την εύρεση-παραχώρηση εδαφικής έκτασης για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου που θα στεγάσει την Εθνική μας ομάδα» ανέφερε η επιστολή.
Πάντως, επικοινωνία με τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, που βρίσκονται στη Βραζιλία, είχε μέσω της ΕΠΟ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε η σύντομα η Εθνική Ομάδα να αποκτήσει το προπονητικό κέντρο που της αρμόζει.
Στην επιστολή των ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας προς των πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρουν ότι δεν ζητούν πριμ για τυχόν διάκρισή τους στο Μουντιάλ, αλλά να δημιουργηθεί ένα μόνιμο προπονητικό κέντρο, αναφέρθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας με ανάρτησή του στο Facebook.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και ο εισηγητής του ΚτΕ Αθλητισμού, κ. Πύρρος Δήμας, χαιρετίζουν την πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, της εύχονται καλή συνέχεια στην ανοδική πορεία της και χαιρετίζουν την ανιδιοτελή στάση των παικτών σε σχέση με το πριμ της διαδρομής της.
Το αίτημα της Εθνικής μας για ανάγκη δημιουργίας μόνιμου κέντρου προετοιμασίας για την Εθνική ομάδα είναι αυτονόητο και επιτακτικό. Είναι όμως ένα αίτημα που δεν αφορά μονάχα στο ποδόσφαιρο και κυρίως δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Σε λιγότερο από τρεις μήνες το αθλητικό κέντρο Αγίου Κοσμά - προπονητήριο για πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου- κλείνει και ο ελληνικός αθλητισμός θα βρεθεί στο δρόμο. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες για να έχουν στέγη μια σειρά από αθλήματα που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 23:34 - 29 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.