ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιακουμάτος: Μετά τον Οκτώβριο οι νέες τριμελείς επιτροπές για τις λαϊκές αγορές

15:12 - 02 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Γιακουμάτος: Μετά τον Οκτώβριο οι νέες τριμελείς επιτροπές για τις λαϊκές αγορές
Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα λειτουργούν οι υφιστάμενες τριμελείς επιτροπές για τις λαϊκές αγορές, όπως είπε την Τετάρτη στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Γιακουμάτος ανακοίνωσε ότι τις αποφάσεις για τις επιτροπές θα λάβουν οι νέοι περιφερειάρχες, αφού οι απερχόμενοι «δεν θέλουν να δεσμεύσουν» τους περιφερειάρχες που αναλαμβάνουν τον Σεπτέμβριο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα δίνεται παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την συγκρότηση από τις Περιφέρειες των τριμελών επιτροπών.

laikes

Σημειώνεται ότι η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι οι νέες επιτροπές θα πρέπει να έχουν οριστεί ως τις 15 Αυγούστου. Ωστόσο, μετά την κατάθεση της τροπολογίας οι υφιστάμενες θα λειτουργούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο κ. Γιακουμάτος είπε ακόμη ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τους φορείς για τα κριτήρια του διαχωρισμού εμπόρων και παραγωγών, σημείο το οποίο ίσως είναι άλλωστε το κυριότερο «αγκάθι» των επερχόμενων αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο των λαϊκών αγορών και συμπλήρωσε ότι θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος.

Στην εγκύκλιο, πρόσθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, θα ορίζονται τα κριτήρια και η μοριοδότηση, τα οποία «είναι ακόμη υπό διαβούλευση».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 02 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.