ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Προβλέπει ανάπτυξη έως 1% για την ελληνική οικονομία το 2014

13:34 - 03 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Eurobank: Προβλέπει ανάπτυξη έως 1% για την ελληνική οικονομία το 2014
Η ελληνική οικονομία αναένεται να επεκταθεί φέτος κατά 0,5% έως 1%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεύθυνσης Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης & Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank.

Συγκεκριμένα, σε έκθεση με τίτλο «Αποτελέσματα οικονομετρικού υποδείγματος για την εκτίμηση του ελληνικού ΑΕΠ σε πραγματικό χρόνο - GDP NOWcasting model», οι αναλυτές της τράπεζας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα σχετικής οικονομετρικής μελέτης για την παραγωγή εκτιμήσεων του ΑΕΠ σε πραγματικό χρόνο.

Για το δεύτερο φετινό τρίμηνο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,3% έναντι πτώσης 0,9% την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα δημοσιεύσει τα στοιχεία (πρώτη εκτίμηση) για το ΑΕΠ β΄τριμήνου στις 13 Αυγούστου.

greek economy

Σε κυκλικά προσαρμοσμένους όρους, ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε θετικό έδαφος και συγκεκριμένα σε 0,8% έναντι μείωσης 0,15% το πρώτο τρίμηνο.

Αυτή η εκτίμηση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση, είναι συμβατή με το σενάριο επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το τρίτο φετινό τρίμηνο.

Όπως, πάντως, επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζες, η εκτίμηση του οικονομετρικού υποδείγματος για το ΑΕΠ για το β΄τρίμηνο είναι «αυστηρώς προκαταρτική», αφού η ροή των δημοσιεύσεων οικονομικών στοιχείων για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα συνεχισθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 03 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.