ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψαλίδι» 50% στο οικογενειακό επίδομα

14:10 - 03 Ιουλ 2014 | Οικονομία
«Ψαλίδι» 50% στο οικογενειακό επίδομα
Μειωμένο κατά 50% καταβάλλεται από την 1η Ιουλίου το οικογενειακό επίδομα σε περίπου 300.000 οικογένειες, λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, ενώ στα τέλη του έτους θα καταργηθεί πλήρως αφού θα αντικατασταθεί από το επίδομα τέκνων. Από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, η ημερομηνία της υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος 2014 τρέχοντος έτους είναι από τις 14 Ιουλίου για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω, από την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και από την 1η Οκτωβρίου για τους δικαιούχους με ένα τέκνο.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν μέσω του εργοδότη, του ΚΕΠ ή ταχυδρομικά, θα παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες ανεξάρτητα από τον αριθμό των τέκων.

Η προθεσμία για όλες τις αιτήσεις λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2015.

epidoma

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος είναι οι εξής:

* Η πραγματοποίηση από τον ή την δικαιούχο τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας το έτος που προηγήθηκε του έτους επιδότησης, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του ΔΛΟΕΜ ή
* τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή
* τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή
( τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας-λοχείας.
Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα πρέπει να είναι μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών αν σπουδάζουν, να είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα, να είναι άγαμα και να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:34 - 03 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.