ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Χαμηλώνει τον πήχυ για την παγκόσμια ανάπτυξη

08:35 - 07 Ιουλ 2014 | Οικονομία
ΔΝΤ: Χαμηλώνει τον πήχυ για την παγκόσμια ανάπτυξη
Σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2014 και το 2015 αναμένεται να προχωρήσει το ΔΝΤ, όπως δήλωσε η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας την Κυριακή σε συνέδριο οικονομολόγων στη Γαλλία, η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα θα ενισχυθεί στο δεύτερο φετινό εξάμηνο και θα επιταχυχθεί το 2015, ωστόσο η δυναμική της ανάκαμψης ίσως είναι ασθενέστερη απ' ότι αναμενόταν.

Η κυρία Λαγκάρντ τόνισε ότι οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών ίσως έχουν "περιορισμένη" επίπτωση στην ενίσχυση της ζήτησης και τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να τονώσουν την ανάπτυξη, επενδύοντας στις υποδομές, την εκπαίδευση και την υγεία.

Η επικαιροποίηση των προβλέψεων του ΔΝΤ, που θα γίνει αργότερα αυτό τον μήνα, θα είναι "οριακά διαφορετική" από τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, σημείωσε η κυρία Λαγκάρντ.

imf

Τον Απρίλιο, το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα ανέλθει σε 3,6% φέτος και 3,9% το 2015.

¨Η παγκόσμια δραστηριότητα ανακάμπτει, αλλά η δυναμική της ίσως είναι λιγότερη ισχυρή σε σχέση με ότι αναμέναμε, επειδή η ανάπτυξη είαι ασθενέστερη και οι επενδύσεις είναι χαμηλές", επισήμανε.

Το σημαντικό σημείο της ομιλίας της κυρίας Λαγκάρντ είναι όταν αναφέθηκε στο "έλλειμμα επενδύσεων", τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, απευθύνοντας έκκληση στις κυβερνήσεις για την ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη.

   

Τελευταία τροποποίηση στις 08:55 - 07 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.