ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Βλέπει υποχώρηση του ευρώ στα 1,31 δολάρια

09:22 - 07 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Morgan Stanley: Βλέπει υποχώρηση του ευρώ στα 1,31 δολάρια
Στο χαμηλότερο επίπεδο της εβδομάδας υποχωρεί, τη Δευτέρα, το ευρώ, καθώς η Goldman Sachs εκτιμά, πλέον, ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν, ενώ η Morgan Stanley συνιστά στους επενδυτές να πωλήσουν το ενιαίο νόμισμα, αναμένοντας περαιτέρω πτώση το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το ευρώ διολίσθησε σήμερα έως τα 1,3580 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουνίου.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια της μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2015 και όχι το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως προέβλεπε νωρίτερα. 

Η Goldman δεν είναι, όμως, ο μόνος επενδυτικός οίκος που έχει φέρει πιο μπροστά τις προβλέψεις του για τα αμερικανικά επιτόκια.

eurodollar1

 

Σε ανάλογες εκτιμήσεις έχουν προχωρήσει τόσο η JP Morgan Chase όσο και η Bank of Tokyo Mitsubishi, έπειτα από τη δημοσιοποίηση, την περασμένη εβδομάδα, των πολύ καλών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, και η Morgan Stanley συνιστά στους επενδυτές να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους στο ευρώ, καθώς βλέπει την ισοτιμία στα 1,31 δολάρια, ενώ παράλληλα προτείνει την αναζήτηση εναλλακτικών τοποθετήσεων, εκτός ευρωζώνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:42 - 07 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.