ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

High Heels on High Hills: Ενισχύεται η θέση των γυναικών στις ελληνικές επιχειρήσεις

11:20 - 07 Ιουλ 2014 | Οικονομία
High Heels on High Hills: Ενισχύεται η θέση των γυναικών στις ελληνικές επιχειρήσεις
Η θέση των γυναικών στη διοίκηση των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης "High Heels on High Hills" που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η ICAP Group σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο επικεφαλής της ICAP Group κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, τόνισε ότι  οι ελληνικές επιχειρήσεις οφείλουν να αξιοποιήσουν τις γυναίκες και να θέτουν σαφείς στόχους.

Απ' αυτή την άποψη είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, το ποσοστό των γυναικών στη διοίκηση των ελληνικών επιχειρήσεων αυξήθηκε από 19% το 2012 σε 21% το 2013.

Στην εκδήλωση υπήρξαν τρεις θεματικές ενότητες:

1) Στην πρώτη ενότητα, αναλύθηκαν οι "βέλτιστες πρακτικές" που ακολουθούνται από τις εταιρείες EMC Hellas, Xerox Hellas και Microsoft Hellas σχετικά με τη διευκόλυνση της ανέλιξης των γυναικών στις επιχειρήσεις τους. 

2) Στη δεύτερη θεματική ενότητα, η οποία είχε την μορφή πάνελ, και με τη συμμετοχή των Κατερίνα Δήμα, διευθύνουσας συμβούλου της AHI Carrier, Χριστίνα Θεοφιλίδη, επικεφαλής της Eurobank Household Lending και Ελένης Παπανδρέου, διευθύνουσας συμβούλου της Intersys, αναλύθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά και τα "μυστικά" για μια πετυχημένη καριέρα, βάσει των προσωπικών εμπειριών των ομιλητριών.

women1

3) Στην τελευταία ενότητα, οι ομιλήτριες, Φωτεινή Καραγεώργη, διευθύνουσα σύμβουλος της Chioci Preziosi και Αγγελική Οικονόμου, διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΙΚΑΣ, αναφέρθηκαν στο πώς μπορεί μια γυναίκα να τα καταφέρει, συνδυάζοντας την καριέρα και την οικογένεια.

Η εξισορρόπηση των δυο μεγάλων κεφαλαίων στη ζωή μιας γυναίκας απαιτεί κυρίως την υποστήριξη του συντρόφου και σε κάθε δεκαετία στη ζωής της, τόνισε η κυρία Καραγεώργη, ενώ η κυρία Οικονόμου είπε ότι η ισορροπία είναι αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας,προγραμματισμού και στρατηγικής, καθώς επίσης και καλών διαπραγματευτικών ικανοτήτων.

Την Εσπερίδα παρακολούθησαν 200 επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και χαιρέτισε η ΓΓ Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια.

Χορηγοί ήταν οι εταιρείες EMC, ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Everyday), Holmes Place, INTERSYS (Olympus), APIVITA, 180 degrees και το nok-shop.gr. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 07 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.